Putni nalog i loko vožnja modul

Putni nalog i loko vožnja je nešto što se često može čuti kada su u pitanju službena putovanja. Tako za tvrtke čiji zaposlenici konstantno poslovno putuju, MojUred – aplikacija u oblaku uz modul Putni nalozi omogućuje jednostavnu izradu i praćenje loko vožnji i putnih naloga.

Cilj aplikacije je omogućiti laganu izradu i evidenciju navedenih elemenata čak i kada niste u uredu jer je njihovo kreiranje vrlo jednostavno baš kao i kod ponuda i računa čija se funkcionalnost može besplatno isprobati.

No, što je zapravo putni nalog i loko vožnja? Oba dokumenta izrađuju se kada je u pitanju korištenje vozila, no bitna razlika leži u kilometraži. Preciznije rečeno, granica u duljini putovanja ispod ili iznad 30 kilometara određuje što se mora ispuniti.

Što je putni nalog?

To je službeni dokument tvrtke koji prati zaposlenika na službenom putu čije je duljina veća 30 kilometara. Takvo putovanje može imati troškove noćenja, cestarine, tunelarine i slično što se može priznati od strane porezne uprave, a potrebno ih je navesti unutar putnog naloga.

Izrada putnog naloga u aplikaciji MojUred

Kod izrade putnog naloga potrebno je popuniti sva polja koja su zakonski potrebna za valjani putni nalog. Ono što je bitno za naglasiti prije ispunjavanja putnog naloga, obavezno unesite zaposlenike i prijevozna sredstva u aplikaciji MojUred.

Prvi korak je popuniti osnovne informacije poput zaposlenika koji je bio na službenome putu, trajanja, destinacije, prijevoznog sredstva, kilometraže…

Putni nalog izrada - osnovne informacije - MojUred aplikacija u oblaku

Zatim ako postoje dodatni troškovi, potrebno je i njih navesti u kartici troškovi. Aplikacija MojUred ima postavljen dodatni parametar s kojim se može definirati da li je trošak priznat ili ne.

Putni nalog - izrada - troškovi - MojUred aplikacija u oblaku

Za dodatne informacije oko izrade putnih naloga možete provjeriti našu bazu znanja.

Što je loko vožnja?

Kada je riječ o putovanju kraćem od 30 kilometara, bilo to privatnim ili službenim automobilom, tada se mora raditi evidencija loko vožnje. Ono što je ovdje važno za naglasiti, ako je u pitanju korištenje privatnog automobila za službene svrhe, tada se radi kompenzacija vlasniku vozila u iznosu od 2 kune po kilometru.

Iz tog razloga bitno je zapisivati stanje kilometraže prije početka puta i nakon završetka jer razlika predstavlja ukupnu količinu kuna koju će vlasnik vozila dobiti.

Izrada loko vožnje u aplikaciji MojUred

Za upisati pojedinačni ispis loko vožnje nakon završenog poslovnog puta potrebno je upisati sve tražene elemente koji su označeni uskličnikom. U slučaju ako je kilometraža veća od 30 km, sustav će tada preporučiti izradu putnog naloga.

Ono što je bitno za naglasiti prije ispunjavanja loko vožnje, obavezno unesite zaposlenike i prijevozna sredstva u MojUred aplikaciji.

Loko vožnja upis - MojUred aplikacija u oblaku

Za dodatne informacije oko izrade loko vožnji možete provjeriti našu bazu znanja.

MojUred možete isprobati uz besplatnu verziju gdje je dostupna samo izrada ponuda, računa i otpremnica.