Narudžbenice

[alert type=”info”]Ova se dokumentacija konstantno razvija. Ako niste neko vrijeme koristili MojUred, bilo bi dobro da provjerite na ovim stranicama što je novo implementirano.[/alert]

Po definiranju ulaznih parametara za normalan rad sustava (vidi poglavlje podešavanje), korisnik je u mogućnosti raditi u modulu Narudžbenice.

Nakon uspješne prijave s korisničkim imenom i lozinkom unutar aplikacije MojUred, korisnik može odabrati modul DOKUMENTI -> NARUDŽBENICA

MojUred - Narudžbenica

MojUred – Narudžbenica

Po odabiru modula, prikazat će se tablica u kojoj se nalazi lista svih narudžbenica koje su napravljeni unutar sustava MojUred.


Filteri na tablici

Budući da tablica može sadržavati veliki broj narudžbenica, zbog lakše pretrage, omogućili smo filtriranje pojedinih setova podataka po određenom ključu.

Dovoljno je započeti pisati vrijednost prema kojoj se želi filtrirati cijela tablica unutar zaglavlja kolone, i MojUred će automatski prikazati vrijednosti koje odgovaraju unesenom tekstu:

MojUred-Narudžbenica filteri na tablici

MojUred-Narudžbenica filteri na tablici


Dodatne kolone

Zbog jednostavnijeg pregleda, dodali smo i dodatne kolone na tablici. Uključivanje / Isključivanje radi se klikom  miša na gornji desni kut (tzv. Hamburger ikonu):

MojUred-Dodatne kolone

MojUred-Dodatne kolone


Kreiranje nove narudžbenice

Nova narudžbenica kreira se klikom na gumb “+ KREIRAJ NOVU NARUDŽBENICU”.
Nakon odabira ove opcije otvorit će se unosna forma u kojoj je potrebno popuniti tražena polja.

[alert type=”success”]Napomena 1: polja koja su označena crvenim uskličnikom su obavezna polja, ako se ne unesu neće biti moguće završiti proces kojim se kreira račun![/alert]

[alert type=”success”]Napomena 2: prilikom popunjavanja polja “Klijent” i polja “Stavke”, moguć je direktan unos novog klijenta i nove stavke klikom na ikonu “+”.[/alert]


PRIMJER: Dodavanje novog klijenta iz ekrana Narudžbenice.

Kliknuti na ikonu “+”:

MojUred-Dodavanje klijenta iz modula

Popunjavanjavaju se potrebni podaci unutar otvorenog dijaloga:

MojUred-dodavanje klijenta iz narudzbenice

MojUred-dodavanje klijenta iz narudžbenice

Klijent se također može dodati i putem direktnog linka Klijenti u izborniku sa strane.

Identičan proces je i za dodavanje nove stavke unutar registra proizvoda i usluga. Klikom miša na ikonu “+” pored oznake “Dodavanje stavke” otvara se dijalog u kojem se unose polja koja će se dalje koristiti za obradu unutar MojUred sustava.


Informacije o klijentu

Po odabiru željenog klijenta, sustav će automatski prikazati podatke koji će biti dalje prikazani na ispisu ponude u PDF ili na pisač.

MojUred - Narudžbenica

MojUred – Narudžbenica


Gumbi i ikone

Postavljali smo standardne gumbe unutar sustava na koje su korisnici već navikli. Napomena: Sustav prilikom izrade novog računa prikazuje samo ovaj set ikona:

MojUred - Narudžbenica gumbi

MojUred – Narudžbenica gumbi

  • Otkaži – povratak na prethodni ekran s popisom svih otpremnica
  • Spremi – spremanje seta podataka (zadanih i ostalih. Bez unosa obaveznih polja, MojUred neće dozvoliti spremanje otpremnice).

Nakon unosa svih podataka, i klika na ikonu “spremi”, MojUred prikazuje dodatne dvije ikone:

MojUred - Narudžbenica dodatni gumbi

MojUred – Narudžbenica dodatni gumbi

  • Otkaži
  • Spremi
  • Ispis / generiranje PDF dokumenta
  • Slanje narudžbenice u PDF formatu na email klijentu (email koji je zadan za izabranog klijenta)
Isprobaj
besplatno